Novi Sad
16.09.2024.
11:48 > 11:48
Ruptura materice i neurorizična beba sa ozbiljnim dijagnozama - zbog toga je Novosađanka odlučila da podnese krivičnu prijavu protiv doktorke u novosadskoj Betaniji.
  • Novosadjanka

    18.09.2024 22:40
    Tuzno
    I moja prica slicna, mucenje pa hitni carski rez...za mene su heroji doktori iz Decje bolnice, zahvaljujuci kojima je moje dete ziv, zdrav djak i dr Djordje Petrovic, moralna gromada koja nam je oboma spasila zivot.
  • Lola iz Mola

    18.09.2024 22:04
    Ista doktorka
    Jos jedna tek rodjena Jos jedna tek rodjena beba je trenutno u Decijoj bolnici zbog iste situacije i iste doktorke.
    Ljudi, ovo ne sme da prodje nekaznjeno! Ta zena bukvalno unistava citave porodice kad god je dezurna!
  • Ljilja

    18.09.2024 20:45
    Akušerska nasilje
    Dokle će ovo i struka i tužilaštvo i pravosudne da tolerišu.Osudjujte ove ubice na 40 god robije pa da vidiš kako će da rade i da vide da li je jutro pametnije
  • Novosadjanka

    18.09.2024 14:51
    Isto sam prošla 2015.godine. Komisija je utvrdila carski rez, ali sam imala nesreću da je dežurao Stajić koji me je pustio da se maltretiram do jutra jer nisam njegov pacijent. Tek ujutro oko 7 kad sam u bolovima pretila da ću ih tužiti bude li mi se nešto desilo sa kičmom, onda su me prvu odveli na cr.
  • Morelia

    18.09.2024 09:00
    Jutro pametnije od večeri, kao beba će se tad poroditi? Sveti bože gospode.
  • НС

    17.09.2024 23:55
    Бетанија
    Професора Артура Бјелицу за начелника да растера ту багру тј пола бих њих и само отишло из Бетаније!Е сад дал би он то прихватио а једино право,стручно и школовано је Артур Бјелица!Неби има Професор пре имена...само он па 50 места празно!Госпођа Туркулов добро зна квалитете Професора Бјелице.
  • Za ovu paraskevu

    17.09.2024 20:04
    Presvetu
    Nijedna žena ne bi smela da prolazi kroz pakao i torturu na porodjaju, da bude nevidljiva jer je "ničija", to je za svaku osudu,ali shvatite, ti bahati dr i sestrice su apsolutna većina i to se ne može iskoreniti!!! Možete ili svim silama tražiti poznanstva ili moliti Boga da sve bude ok,trećeg nema! A ova što se pravi da je pala sa marsa-da, carski rez je u 90% situacija dogovoren! Kako i zašto- jer se zna unapred koja žena ne bi smela, pre svega zbog svog zdravstvenog stanja, da se porodi prirodnim putem! Ima i onih koje misle da je carski bezbolan pa traže same-niko vas neće odbiti, mojih par poznanica se plašilo prirodnog porodjaja i otišlo kod dr (ima ih par poznatih po carskom rezu u NS) i sve se dogovorile. Bez para, ucena. Neke su vodile celu trudnoću kod tog dr,a neke pred kraj samo zbog dogovora. A u onim redjim situacijama, ide se na carski, kad te prethodno dobro izmuče, kad ostaneš bez atoma snage ili kad je mamin ili bebin život u rukama, samo to nije po dogovoru,a svi ostali carski jesu. Mi ne možemo da promenimo ni sitnije stvari kod nas, a kamoli ovako nešto. Svi samo ćute i trpe,a bogami i glasaju za iste!
  • Tužna baka

    17.09.2024 19:00
    Sram vas bilo, dokle ćemo iz Betanije da slušamo tužne priče! Jednu od mnogih tužnih je prošla i naša porodica pre 3 godine. Nažalost, završilo se kako se završilo, greškom lekara i sada umesto da slavimo rođendan mi idemo na groblje i dajemo pomen!!!
    Aleksandra, mnogo sreće Vama i Vašoj porodici sa željom da istrajete!
  • N.S.

    17.09.2024 15:19
    N.S.
    Betanija je "drzava u drzavi"!!!
  • Luka

    17.09.2024 14:23
    Mnogo sreće
    Isti slučaj sa mojom ženom pre 4 godine, samo bez carskog reza, iako je navodno beba prestala da diše, iako nema u izvestaju nista oko procesa porodjaja osim nekakvih ocena, navodno zdrava beba a onda ...4 meseca kasnije...dijagnoza West syndrom..danas dete sa posebnim potrebana..bez budućnosti.
    Posle 4 godine u Dečijoj bolnici na magnetom izvestaju pise da kaze mi profesorka dr da se vidi ožiljak na mozgu koji je nastao od nedostaka kiseonika na porodjaju..
    I šta sada?
    Uzeti pravdu u svoje ruke?
  • Zena

    17.09.2024 12:48
    Utisak
    Mozda je doktorica, koja je drsko odbijala da porodi carskim rezom, bila bez takvog operativnog iskustva, tj. nije htjela da prizna da ne zna da uradi carski rez, a nije smjela da prihvati, jer zna da ne zna, nije hirurg. Treba i tome posvetiti dosta paznje, tj. da svaki akuser- ginekolog u porodilistu, pod kontrolom iskusnijeg, obavi bar dva carska reza ,radi svog osposobljavanja.
  • @niko vam ne traži p

    17.09.2024 12:01
    Ne traži, naravno, samo kaže 'Ništa ti ne brini, ja ću sve srediti, a ti ćeš me posle častiti.'( Te godine je tarifa bila 300e. Ne računajući dato tokom vođenja trudnoće kod te dr) I sredi, rupturu, 12 šavova i 2 meseca oporavka. Ali dobro. To me nije sprečilo da rodim i drugo dete dve godine kasnije, samo ne mogu prežaliti što nisam upamtila ime babice koja me porodila, zahvaljujući kojoj sam to isto veče sedela na krevetu bez ikakvih bolova, sa bebanom u naručju. Ima ih raznih, ali srećom, većina je na visini zadatka i svoje profesije.
  • Porodilja

    17.09.2024 11:36
    Draga Aleksandra,

    hvala ti na postupcima u ime svih žena koje su ikada kročile u Betaniju.

    Sigurno se sve nadamo i želimo da beba nema posledice.

  • Lekar

    17.09.2024 11:09
    Porodila se vaginalno pre 30 godina, ali se pitam kako se porađaju žene ginekologa i žene ginekolozi? Carski? Da li su kolege ginekolozi naučili iz višegodišnjih loših iskustava sa odlaganjem carskog reza i onda imamo unesrećene porodice. Žena se i oporavi, ali dete počinje život sa traumom.
  • Gordana Radović

    17.09.2024 10:10
    Hmmm
    Porođaj je prirodan proces, pamtim ga kao nešto najlepše u mom životu. Pojma nemam kako su se ponašale sestre i doktori.
  • Jelena

    17.09.2024 09:48
    pitanje
    A kako se zove doktorka?
  • Језиво стање

    17.09.2024 09:22
    Стање у Бетанији је из године у годину све горе! Породила сам се први пут 2016. године и била сам презадовољна. Трудноћу сам водила приватно код др који ради у Бетанији није ми тражио новац да ме породи, гледао ме као род рођени, као и његове колеге. Комплетно особље је било прељубазно, нисам могла да верујем како су сви дивни. А онда, 2021. године, опет исти др, све исто, а ја као да сам дошла у, не знам, неко специјално одељење где се порађају жене убице, е, такав третман, где отприлике сви мисле ма ко их... нек цркну, заслужују то. Буквално те нико жив не гледа, не обраћа пажњу, кад их нешто питаш кажу ниси једина, видиш колико вас је, не постижемо... И тај др се понашао као да се не познајемо, била сам у шоку. Онда сам позвала родитеље, још сам имала мобилни код себе, и рекла да зову једну сестрицу, коју смо познавали. Ту се одмах створила једна од главних сестара тамо и од тад креће све у другом смеру. Више нисам била невидљива. А за све оно што лупетају да ти неко тражи паре, није истина. Они су бахати, безобзирни, можда и очекују паре, али сами тражити неће, а мени није пало на памет да им ја обећам или дам! Тако да су остали непочашћени. Сматрам да је доста што сам дала на прегледе приватно.
  • ///

    17.09.2024 09:16
    @Niko vam Ne traži pare!
    A mi smo svi retardirani? Naravno da ne traze otvoreno, a ko se ne uhvati u ovo njihovo kolo, nadrlja kao ova zena.

    "Poznanstvo da, svako nekog zna, to puno znači"
    Super, a sta da radi zena koja nikog ne poznaje, recimo, iz okoline NS je? Zasluzuje ovakav tretman?

    "Čak i za carski ko želi, dogovori se sa dr"
    Nisam znala da carski rez moze da se zeli ili ne zeli, mislila sam da je to medicinska procedura neophodna u nekim slucajevima.

    Kada procitam ovakve stvari od jedne gradjanke ove zemlje, majke, onda mislim - nije ni cudo sto nam je ovako, kako nam je.
  • Gde je ime

    17.09.2024 08:56
    Zašto se ne objavi ime dr?
    Ne razumem zašto se javno ne objavi ime doktorke koja je ovako postupila?
    Problem je u samom nedostatku kadra.pre svega, a onda i u tome što su kod nas ljudi navikli da plaćaju ono što im po zakonu pripada. Ne znam zašto se privatno ide kod lekara iz Betanije i onda se desi da žena dođe kad dr nije u smeni ili je na godišnjem...
    Ležim na patologiji trenutno, pregledalo me više lekara, sestre su divne, revnosne, ljubazne, lekari isto stručni. Moje negativno iskustvo je sa gin iz DZ Liman koji me nije hteo pregledati jer sam bila na pregledu 7 dana pre, iako sam osećala da nešto nije ok. U Betaniji su me primili odmah, spasili mene i bebu, bez ikakve veze i poznanstva! Pišem ovo jer ima i svetlih primera o kojima se ne piše nažalost, već jedan slučaj blati sad ceo kolektiv.
  • Novosađanka

    17.09.2024 08:47
    Istina
    Jedna od ustanova sa najvećom korupcijom u gradu...
    Ujedno i jedna od najvećih sramota ovog grada...
    Većina žena koje su tu bile nema lepu reč za
    ovu ustanovu.
  • Sasa

    17.09.2024 07:42
    Ovo je ogroman problem koji se iz nekog razloga uopste ne resava. Posledice loseg rada i neznanja prilikom porodjaja trpe te majke, deca koja se rode sa ostecenjima. Zamislite koliko kosta roditelje, drzavu, celo drustvo da pokusaju da od ostecenog deteta naprave funkcionalnu osobu spremnu da kroz zivot ide samostalno. Terapije, vezbe, operacije, defektolozi, logopedi, psiholozi.. I sve to samo zato sto neko nece da radi svoj posao. Nije mi jasno potpuno odsustvo empatije zene prema zeni. I ta doktorica se valjda poradjala i pretpostavljam osetila i tu radost kada dodje beba. Zasto je nekome uskratiti!? Svaka cast za ovu hrabru zenu!
  • Selena

    17.09.2024 03:49
    Skandalozno
    Podrska za Aleksandru i njenu bebu. Pre 2 godine sam se porodila u Betaniji, osim mlade sestrice na prijemnom, svi drugi su u boljem slucaju bili "samo" hladni i nezainteresovani, a u gorem nadmeni, oholi i sadisticki nastrojeni. U predporodjajnoj sali se desavalo da osoblja nema i duze od pola sata, dok zene zapomazu u bolovima. U poluintenzivi posle jutarnje vizite niko nije dolazio sve do uvece, ranu nam rekli da previjemo same. Doktorka me ismevala i sprdala se sto zbog bolova posle carskog nisam mogla sama da ustanem, do toaleta prvi put niko da pomogne, umalo se nisam onesvestila. Sestre dokono caskaju i ogovaraju po hodnicina, nula empatije. A tuzno je to, jer divan je i plemenit cin biti svedok i ucestvovati u donosenju novog zivota na svet.
  • Još jedna Aleksandra

    17.09.2024 00:02
    Na oba porodjaja sam doživela kompletno pucanje grlića, ušivena maksimalno iznutra i spolja, a na drugom izgubih i 3l krvi jer nisu ni pregledali posteljicu nakon porođaja...
    Ovo je bilo 2021. i 2023.
    Dok god nas prvo pitaju ko je vodio trudnoću, nema tu sreće ni za jednu ženu...
    Kad niste pacijent lekara iz Betanije, morate imati mnogo sreće da vas neko pogleda.
    Od srca želim da Vaša beba i Vi budete dobro ❤️
  • Јасмина К.

    16.09.2024 23:58
    Наше драге,дивне комшије... Осећам дубоко поштовање за њихову храброст да у овако тешком часу смогну снагу и поделе своју причу са јавношћу и на тај начин дигну глас против неправде која је почињена њима, као и свима осталима чији су случајеви остали обавијени тишином. Када се само сетим колико сам се ускраћеном осећала што се једини пут у животу порађам царским резом,из простог разлога што је наша девојчица била карлично окренута! Искуснији су ми говорили да је најважније да беба и ја будемо добро... Данас, готово једанаест година од тог за мене најсрећнијег дана, видим да су били у праву. За то време сам чула премного болних, недопустивих прича, од којих су неке имале и тешке последице, и тешко ми је да схватим и прихватим да је то постало опште место нашег акушерства. Порођај је природан процес и може да крене по злу,али сви случајеви акушерског насиља о којима читамо и слушамо последица су људског фактора, и то хотимична последица. Има ли та докторица име, и зашто се крије? Да ли је могуће да неко мисли да је мајци Александри лако да изађе пред јавност са својом причом под пуним именом и презименом,након свега што се десило? Мимикрија стварности нас скупо кошта... У ситуацији где правни систем једва да постоји, решење је осуда јавности. Драге комшије, молимо се за вас, да све буде добро и да дечица расту срећна, здрава и безбрижна
  • Niko vam

    16.09.2024 21:51
    Ne traži pare!
    Meni nisu jasni ljudi koji misle da dr ili sestrice stvarno traže nekom pare za bilo šta pa i za porođaj! Da li ste realni?! Šta vi mislite,da to ide ovako: dođe trudnica kod dr,a on kaže 500e ako želiš pristojan tretman??? Stvarno ste retardirani! Ne, nego lepo nađeš dr koji radi u Betaniji, kod njega vodiš trudnoću privatno,kad krene porođaj moliš Boga da on bude u toj smeni ili da kaže svom kolegi da te pripazi. Niko, nikom ne traži pare!!! Porodila sam se 3 puta, moje sve drugarice,sestre, nikad nijednoj niko nije tražio pare, hvala Bogu sve smo prošle ok. Čak i za carski ko želi, dogovori se sa dr, niko pare ne nudi niti traži! Poznanstvo da, svako nekog zna, to puno znači,ali pare niko ne traži zato niko nije ni uhvaćen! Ima ih svakakvih, kad ne poznaju ženu, bude svega, manje ih gledaju,ali da ucenjuju novcem,e,toliki glupaci nisu!
  • Jeka

    16.09.2024 20:55
    Mene je doktor ostavio za sledecu smenu jer ko sam ja da me on poradja, nisam nicija veza mogu da cekam noc i staziste. Katanac na betaniju to je sramota ove zemlje
  • K3

    16.09.2024 20:46
    Ne tako davno, posle slučaja u Mitrovici nadležni su istupili sa obećanjem da će svakoj porodilji biti omogućena pratnja (sto verujem da bi prepolovilo broj ovakvih i sličnih ophođenja) kako u Mitrovici tako i u Betaniji, sirom zemlje. Od tog obecanja nije ostao ni kostur i iskreno verujem da je to prvi korak u smanjenju količine akuserskog nasilja i nešto za šta svi treba da se zalažemo.
  • Jasna

    16.09.2024 19:17
    Betanija
    Ja sam se porodila pre 14godina,ležala sam dva meseca na patologiji u Britaniji .Nisam imala vezu za porodjaj ,ali mogu da vam kažem da je moje iskustvo sa lekarima tada bilo skroz ok i porodjaj je lako prošao.Zao mi je mame i bebe ,nadam se da ce se oporaviti. Ako su grešku lekari napravili treba ih kazniti.
  • Пацијент

    16.09.2024 19:07
    Лепо на ординацијама да истакну дигиталне табле као у бус-у ко је на реду писаће му име и презиме а ко није на реду писаће који је по реду ,ако је неко хитан случај онда у ординацију за брзе интервенције,све се дигитализује само у здравству техника Следећи ,нека се повежу и са Кол Центром ко је кад заказао или отказао преглед ,порођај....
  • Slucajni prolaznik

    16.09.2024 18:48
    AV: Za nasu decu
    Za komentarom nema potrebe.
  • Be

    16.09.2024 18:33
    Be
    Vrlo jednostavno se resava. Traze vam pare, kazete ok donecu. Odete u policiju, tamo vam daju obelezeni novac i predate... Dalje preuzima policija. Kad svi ovsko budu radili, pristup poslu ce se promeniti.
    I da napomenem. Privatno i drzavno se mora razdvojiti jer se radi o sukobu interesa. To vam je kao da bankar iz jedne banke popodne radi u drugoj banci. Nidje veze.
  • Čist

    16.09.2024 18:27
    Bezobrazluk
    Važno da se rasravlja o vraćanju vojnog roka. " Ići će u vojsku, to je važno".
  • Marko

    16.09.2024 18:22
    Ovo je dozivela moja sestra. Placali smo i platili lekara da se brine o sestri. Sestri je krenuo porodjaj ranije, lekar je bio odsutan a lekari u Betaniji su znali ciji je pacijent i niko je nije gledao. Ovako se provedu i oni koji samo dodju u Betaniju bez prethodnog novcanog dogovora sa lekarima i sestrama u porodilistu.
  • Milica

    16.09.2024 18:10
    Ima pojedinaca koji vrede.
    Betanija se nalazi u lošim uslovima, osoblje radi pod velikim pritiskom, a često su primorani da obavljaju posao u ekstremnim okolnostima. Nedostatak kadra dodatno opterećuje ionako iscrpljene lekare i medicinske sestre. Moje iskustvo je pozitivno, među ovim izazovima postoje lekari koji profesionalno i opušteno.
    Mislim da je predanost primer kako se i u ovim uslovima može sačuvati vrednost medicinske profesije.
  • Goca

    16.09.2024 17:52
    Neljubazni,hladni,,pokvare najlepše trenutke u životu žena,ja sam tu troje dece rodila,neka je Bog u pomoći budućim mamama ❤️
  • Ns

    16.09.2024 17:48
    Rodjenje deteta ne pamtim po sreci, vec po 15 sati muke i velikoj zavrsnici u kojoj gledam kako ozivljavaju moje dete. Zelela sam jos dece, odvikla me betanija od ideje. Imam jedno, hvala svemiru, a ne doktorima, zdravo dete.
    Nadam se da ce zena i dete na kraju biti dobro.
  • nikbos

    16.09.2024 15:56
    Ministar zdravlja i direktor betanije da podnesu ostavke.
  • zoran

    16.09.2024 15:34
    Svačiju muku razumem jer sam invalid usled nestručnog i nesavesnog lečenja.
    Duboko saosećam sa svima koji ovde žive u krajnjoj neizvesnosti.
    I povraća mi se od svega, od sitnih do krupnih situacija, od ove države u celosti pre svega!
  • GJ

    16.09.2024 15:13
    Prošle godine sam imala histeroskopiju u Betaniji u NS. Sestra je drsko pitala da što ne koristimo toalet u sobi već odlazimo u susednu. Rekla sam joj kad mi objani kako da nakon flašice ricinusovog ulja obavim nuždu u čučećem položaju na WC šolji bez daske i da ne isprskam kompletan zid, uradiću to. Ućutala je. Pri tom ima i žena od 70 godina koje ne mogu da čuče. Anesteziolog samo što me nije tukla, jako,jako nervozna i drčna žena, a takva mi je i pre 13 godina bila na carskom. I dok su me onako raščerečenu i golu gledali svi u sali (studenti takođe), došao je mlad doktor Jovan i samo moje najintimnije delove prekrio čaršafom. Tu sam se rasplakala...on je jedini bio čovek koji je iskazao poštovanje prema pacijentu. Ima tamo i divnih sestara, ali ove loše ostave veći utisak koji se duže pamti, nažalost neke žene će pamtiti večno. Nedovoljno je kadra i zato su svi napeti tako da je to generalni problem države, a ponašanje se lepo koriguje samo pacijentovim ocenjivanjem usluge na osnovu koje zaposlenom zavisi ostanak na radnom mestu.
  • Srbija

    16.09.2024 15:03
    Zemlja koja zeli “porodicne vrednosti” da radjate vise dece i slicno vam sad vec ubija decu. Razmislite o tome! Koliko zrtvi treba pojedinac da podnese zbog ove bedne drzave…
  • Dejan

    16.09.2024 15:03
    Dil
    Ovde imamo cists fasizam na delu, jel tako, vlast ne reaguje, gde su sad oni tzv antifasisti, niko da se okupi ali zato za rio tinto znate ? Dokle god cutite kao misevi po rupama, ovo ce glatko da prolazi !!!
  • Lale

    16.09.2024 14:47
    Drzava u drzavi
  • Joja

    16.09.2024 14:45
    Tu bandu narod da rastera!
    Zaposliti one trubače što dežuraju ispred, humanije bi se ponašali i porodilje bi imale bolji tretman.
  • Branko

    16.09.2024 14:40
    Nije to nikakav usamljeni slucaj, ali najgore od svega je to da medju svim tim silnim doktorima, profesorima i primarijusima nema bas ni jednog da podigne glas i da kaze: ej kolege, pa ne moze to tako! Svi oni Betaniju shvataju i ponasaju se kao da je to njihov feud u kome su oni jedini gospodari i sudije od cije reci i volje sve zavisi. Bilo je i ranije mnogo vecih brljotina pa niko nije odgovarao. Tako ce biti i ovog puta, jer tamo, kao i u svakoj drugoj Mafiji, vlada zakon Omerte, a da stvar bude jos gora, nasim nesposobmim i nestrucnim sudijama treba hiljadu raznih ekspertiza i vestacenja pa da se usude da donesu makar minimalnu osudjujucu presudu. Draga moja Aleksandra, zelim vama i vasoj bebi sve najbolje, ali nemojte da se nadate niti da ocekujete pravdu za vas. Vrana vrani oci ne vadi!
  • @Nana

    16.09.2024 14:34
    Vi ste u pravu. Ali, tako ja ljude prosto preklinjem da izađu na izbore, a oni mi kažu "nema za koga da se glasa". OK onda.
  • pera

    16.09.2024 14:33
    podrska za Aleksandru
  • xy

    16.09.2024 14:31
    Da
    Kad bi ljudi bili svesni karme, da se zlodelom zaradjuje pakao, poceli bi da lice na ljudska bica. Ovakvim monstrumima ne bih volela da budem u kozi kad krene naplata..
  • Jovana

    16.09.2024 14:26
    pretpostavka
    Ne videh ime doktorke nigde, al pretpostavljam...
  • Perica

    16.09.2024 14:17
    Učite Nemački i bežite iz te vuko....ne. u Nemačkoj postoji humanost i odgovornost za razliku od srbije, članovi sekte i njihova deca.
  • Qwer

    16.09.2024 14:16
    .
    Ovo drustvo je ponovo kanda zrelo za jedan ozbiljan reset
  • Mama troje dece

    16.09.2024 14:03
    Tacno je to bilo tako
    Tri puta sam se poradjala u Betaniji. Imala sam srece u tom pogledu, ali se secam nekih drugih slucajeva kada doktori nisu odmah reagovali, bas tako ostavljali trudnice do jutra, sestre koje nisu dobro pratile kontrakcije trudnica i sl, pa je bilo problema sa majkama i bebama, tipa hitan carski, ostala posteljica u materici i sl...
    Zelim svako dobro i srecu ovoj majci i njenoj bebici.
    Odgovorni moraju odgovarati da se takve nesrece nikad vise ne dese!
  • Koferče

    16.09.2024 14:02
    tamo je odavno potrebna racija i hapsenje, jer su neki doktori postali milioneri uz pomoc mita...
  • Podrska

    16.09.2024 13:58
    Puna podrska u daljoj borbi protiv sotona.
  • Nana

    16.09.2024 13:55
    Znači samo vi svi ćutite i podmićujte lekare, vodite tridnoće privatno, lečite se privatno, to će svima nama doći glave kad tad. Bože sačuvaj da se ozbiljno pobunimo.
    Pitanje za ove što misle da parama mogu sve da reše: Da li zaista verujete da će budući lekari da vas leče savesno, ako se sve radi i obavlja preko veze, iako ste platili?! Specijalizacije se dobijaju preko veze a ne po znaju i zasluzi.
  • Branka

    16.09.2024 13:50
    Nadobudni
    Moja cerka je pre 5,5godina prosla u Betaniji sa trecim detetom ko bos po trnju.Nemam nista lepo da kazem za Betaniju radi punoglavci sa kupljenim diplomama uzas
  • Baka

    16.09.2024 13:40
    Sombor
    Ćerku koja živi u NS, a ja u Somboru, prijavila u Sombor da bi se ovde porodila. Nemamo poznanike u zdravstvu. Porodila se u 37.moj godini bez problema i izašla sa bebom zdrava i srećna. Zahvalni smo somborskom porodilištu i nadamo se da će dobiti pomoć (obećanje AV).
  • Saska

    16.09.2024 13:37
    Betanija
    Toga mucenja u porodilistu je bilo i pre 30 god slicnu situaciju sam i sama dozivela u Betaniji niko da ti pride samo babica koja sebi daje pravo da vreda pacijenta a i sama je zena i majka
  • Zebra

    16.09.2024 13:32
    SNS je legalizovao korupciju i od besplatnog zdravstva smo dobili najskuplje i najrizicnije zdravstvo!
  • Slicna situacija...

    16.09.2024 13:29
    Slicna situacija pre 2 godine. Zakazan carski, vodenjak pukao 2 dana pred prijem u noc kada medicinskog osoblja spava. Cuveni i hvaljeni dr mi dolazi sa obrazlozenjem:"Cekamo smenu i Vaseg doktora ujutru,mi smo umorni i ne bih bas da budim medicinsko osoblje da vam radimo carski". Porodila se prirodno, pukao grlic 17 konaca imala, vise vremena su izgubili na sivenje njega,nego na moj caraki sto bi izgubili.
  • Maja

    16.09.2024 13:27
    Uobicajeno….
  • Novosadjanka

    16.09.2024 13:10
    Sta zena sve od doma zdravlja do betanije prodje, neljudskost i bezobrazluk su blage reci. Iskustvo od pre 4 godine: jedva zakazan pregled za utvrdjivanje trudnoce u domu zdravlja. Prilikom pregleda doktorka je vise vremena potrosila da mi objasni kako je u guzvi i da mi ne moze ona voditi trudnocu nego da se javim doktorki koja je iz Signala skoro presla u Dom zdravlja Novi Sad jer ona prima nove pacijente. Zakazala sam naredni pregled kod te druge doktorke, koja me je nakon sto je cula kako sam dosla do nje docekala sto bi se reklo "na noz". Preda mnom je zvala nacelnicu da joj kaze da je to veliki bezobrazluk od strane njene koleginice. Pri pregledu izuzetno gruba i neljubazna, uz konstantno zvocanje. Nije mi uradila ultrazvuk jer zaboga aparat je zauzet. Sledece poseta njoj "aparat je opet zauzet" ali zato dobijam cedulju na kojoj pise gde treba privatno da uradim prenatalni test. Posle nekoliko dana u sred noci dobila sam krvarenje i po savetu dezurnog u hitnoj pomoci javila se u betaniju. Nakon 3 sata cekanja, iako su pre mene bile samo 2 pacijentkinje, primila me je dr G.S. Citiracu je "dosadno vam svima subotom uvece pa iz grada dodjete ovamo?! Zasto ja da radim posao doma zdravlja? Sledeci put dodjes kad ti krv napuni cipele". Kratko je pogledala monitor ultrazvuka i rekla dajte joj pripremu. Tek na moje pitanje sta nije u redu rekla je da nema srcanje radnje, tek tako hladno. Zakazala me je tek za 15 dana za intervenciju....sta reci vise.
    Podrska za zenu iz teksta.
  • Mina

    16.09.2024 13:09
    @Vukska
    To se odnosi na doktora koji je pratio trudnoću, najverovatnije.
  • Podrska

    16.09.2024 13:08
    Draga Aleksandra, ako citate, zelim Vam iz sveg srca da istrajete i pobedite u ovome, citajuci tekst sam zanemela jer kao da je neko opisao moje iskustvo, doslovce od prve do poslednje reci svako delo i cinjenje, posledice po majku i dete-identicne. Dakle takvo ponasanje im je praksa i svaka cast na hrabrosti da im se stane na put. Imate srecu da ste prikupili sve pisane tragove i dokumentaciju, ranije su prikrivali, jedno se desava a drugo napisu. Stop akuserskom nasilju!
  • ex chapman

    16.09.2024 13:03
    @Kaca Telep
    moja mama je radila u Betaniji. ljudskosti nikad i nije bilo bas previse. ali je postojao profesionalizam i osecaj odgovornosti
    sada samo bezobrazluk, nerad i NEZNANJE!
  • RL

    16.09.2024 13:01
    Bensedin
    Bensedin nije lek koji smanjuje bol.
  • Валтер браниСарајево

    16.09.2024 13:00
    Докле год влада безакоње у овој држави тако ће бити и даље,није ово једини случај да особље Бетаније има преча посла , пример ради таман када си на реду за порођај стиже неко преко партијске везе ,одма приоритет , пријем ,порођај,третман против болова ,засебна соба...не кривим лекаре несму да зуцну ,е после се тужи и суди али начелник је главни Баја па ће нажврљати са два сведока како је овај случај био хистеричан ,агресивна пацијенткиња ...и појо вук магарца
  • Natalija

    16.09.2024 13:00
    užas
    Sve dok postoji i jedna žena koja prolazi ovakav horor, ta ustanova je najcrnja rupa ovog grada. Imala sam različita iskustva tamo, od najlepšeg do veoma teškog, bila zahvalna samo na tome što smo dete i ja preživeli. Prosto ljudi koji sadistički pristupaju tom pozivu moraju biti odstranjeni, to je nedopustivo.
  • Rasejani

    16.09.2024 12:59
    Ali zato nam lekarska komora objašnjava da naši lekari rade bez greške. A nadležni ministar da se liste čekanja rešavaju sa 20 dodatnih sati rada zdravstvenog sistema. U stvarnosti niko neće da radi svoj posao, ako preko plate ne dobije još.
  • K

    16.09.2024 12:53
    500 keka i bicete u prvoj klasi, javna tajna, kazu u privatnoj porodjaj 2000 pa vam ovo dzaba
  • Dža

    16.09.2024 12:47
    Ma
    Hirija
  • Zoki NS

    16.09.2024 12:45
    Sirota zena
    U ovoj karikaturi od samostalnosti Srbije, postoji tri linije za zaposlenje u drzavnim ustanovama:
    1) Rodjacka
    2) Partijska
    3) Krevetska

    Kako je zaposlena doticna sestra?
  • Vukska

    16.09.2024 12:43
    Tarifa 500
    "Ipak, u noći između 14. i 15. juna krenule su kontrakcije, te je ona uveče morala da ode u porodilište. Njen doktor nije radio tada"...

    Malo mi bode oči ova rečenica... To treba svaka porodilja da ima svog lekara u Britaniji? Ili je to onaj "tvoj" lekar što se plaća 500€ da kao vodi trudnoću, a ako se porađaš kad on nije tu, ko te šiša.
  • Kaca Telep

    16.09.2024 12:42
    Drzi se, Aleksandra
    Aleksandra, vidimo te i besni smo sto se ovo desava, sto se ovo desilo tebi, sto se desilo bilo kojoj drugoj majci. NEPRIHVATLJIVO je, i gubimo veru u ljudskost ljudi u belim mantilima. HVALA ti beskrajno na tvojoj hrabrosti. Zelim da se oporavis, fizicki, psihicki, emocionalno... Nadasve zelim da je beba dobro, da ne trpe ljudski zivoti zbog tudjih nemara. Veliki zagrljaj!!!
  • Otac

    16.09.2024 12:42
    Glasamo za nehumane politicare koji napadaju majke da su krive a ne ovakav rezim vlasti gde i to malo dece sto se nam se radja je u smrtnoj opasnosti na porodjaju!

    Nema novosadjana koji za zivota nije cuo nekoliko horor prica iz Betanije!
  • sestra

    16.09.2024 12:35
    Oduzimati lekarima dozvole
    Kranje ne profesinalno osbolje i lekari koji imaju i preko 20 godina iskustva. Sve treba da se snima, i samo tuzbe!!! Sns mentalitet, bas me briga i gledam svoje dupe.
  • drug

    16.09.2024 12:35
    uzas
    Naprednjacka srbija u punom svom šljamu. Strasno je sto je ovako nesto uopste moguce. Ali nazalost vecina ide preko neke svoje veze i uopste ih ne interesuje sto se ovakve stvari desavaju. Uzasno!!!
  • Mirjana

    16.09.2024 12:30
    Razočarenje
    Ma ima takvih slučajeva još, samo se ćuti, jer novosadski je ćutati i tobož ogovarati.

    Lekar ti prati celu trudnoću i onda te "iskulira" na porođaju, a sve vreme ideš privatno i plaćaš.
    Ako je porođaj u toku noći, svi spavaju, nema ko da ti da anesteziju, ne daju ti ništa protiv bolova, jer nije "po protokolu".

    Muči se do jutra, ako se ne otvaraš, koga boli uvo, nisi pacijent lekara koji dežura. A poseban "hejt" ide prema mladim lekarima, koji su apsolutno nezainteresovani za svoj posao. Ok, onda radi nešto drugo, ima posla, radi kao Medicinski saradnik, prodaji i nudi lekove i prenatalne testove, nisi za kliniku jer nemaš gram ljudskosti. Oh, wait, pa i za posao saradnika treba ljudskosti i empatije. Onda radi sa mašinama/kompjuterima, kad nisi za ljude. Ali čekaj, skontaće i AI da nisi za ljude, jbg. Samo nećemo skontati mi Novosađani, nikad.

    Pod hitno uvesti psihološko testiranje za medicinsko osoblje u svim ustanovama, jer ovakav sistem je apsolutno neodrživ u svakom pogledu.
  • Porodilište i patolo

    16.09.2024 12:30
    Betanija
    Sve ih treba pohapsiti. Hiljade ovakvih slučajeva decenijama unazad na svim odeljenima
  • horor

    16.09.2024 12:30
    horor....
    ....samo da ostanete mentalno jaki i da izgurate sve, i da beba bude dobro i lepo napreduje!
  • Nina

    16.09.2024 12:25
    Mučnina
    Jedva sam pročitala tekst do kraja. Koliko je takvih jezivih priča iz klanice. I sama sam doživela horor. Tamo tako treba ozbiljan red da se zavede, ta ustanova plače za tim. Za početak odmah oduzeti licence dotičnoj doktorki i svim drugim kolegama i koleginicama montrumima (možda ih je ukupni dvoje koji rade svoj posao kako treba). Tuga jedna, koliko pogrešnih motiva da se izabere tako plemenit poziv... zlo.
  • porodilja bez veze

    16.09.2024 12:18
    kad nemas vezu
    Nesto slicno se desilo i meni, u prvoj trudnoci... nisam bas sigurna da li me je bog na vreme pogledao ili moje dete, ali sva sreca za sad posledica nema. Najgora stvar koja moze da ti se desi da ti neka retardirana pedijatrica, vrlo neprijatna i nevaspitana, nakon hitnog carskog dodje i kaze neke ocene bebe i ode bez ikakvog objasnjenja jel to dete dobro ili ne. Svakog dana nakon toga slusas u viziti nebulozne informacije sto za sebe sto za bebu. Sramota!
  • Novosadista

    16.09.2024 12:17
    Uf
    Žao mi je žene što je prošla kroz pakao.
    U Betaniji se dešavaju i MNOGO gore stvari i to uvek od strane istih doktorica! Svi ćute. Niko da digne glas protiv svima već dobro poznatih profesorica...
  • Vojvodjanin

    16.09.2024 12:16
    Puna podrška. Moja žena je skoro potpuno isto mogla da prodje da nismo na vreme "urgirali". Čekaju mito da bi vam uradili carski rez.
  • Miloš O.

    16.09.2024 12:09
    Svi mi ovde možemo voleti ili ne voleti vlast! Lekari bi trebali biti nepristrasni i da im svi pacijenti budu jednaki. Na žalost danas koverta i veze cine da se neke porode kao kraljice,a mi bez novca da se mučimo. Ne znam ni jednu imućniju ženu koja je imala problema na porodjaju. Tamo je potrebna žestoka kontrola i prisustvo supruga ili nekoga kao pratnja da bi reagovao u ovakvim situacijama.
  • Sanja

    16.09.2024 12:00
    I
    Jos da dodjem urlala je sestra na Mene Sto Sam od video iz vodenjaka isprljala pod, a ocigledno NE ZNAM da SE to NE moze kontrolisati
  • Sanja

    16.09.2024 11:58
    Eh
    Mene SU pre 30 godina zaboravili da usiju na jednog mestu, krvarila Sam I dobila infekciju, zavrdila 15 Dana na patologiji, i nikom nista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna